Polițist obligat să achite daune morale unui infractor

Judecătorii Tribunalului Vaslui au luat o decizie șocantă vizavi de un caz care ridică mari semne de întrebare. În urma acestei decizii, polițistul este obligat să despăgubească tânărul care a comis infraacțiunea de furt, dintr-un motiv total neobișnuit: i-a lezat imaginea.

În procesul de judecată, vinovatul Iulian Morariu, a solicitat judecătorilor să îl oblige pe polițistul Alexandru Mălăncuș să-i achite în solidar cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, imensa sumă de 100.000 de euro pe motiv de "daune morale"

”Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei”, se menţionează în hotărârea pronunţată pe Tribunalul Vaslui, potrivit adevarul.ro.

Deși decizia instanței nu este definitivă, polițistul Alexandru Mălăncuș va rămâne în istoria Poliției, ca fiind primul polițist care plătește daune unui infractor.
În termen de 30 de zile, oricare dintre ei au posibilitatea să conteste decizia instanței.
În motivarea cererii acestei despăgubiri, reclamantul a precizat că imaginea sa publică a fost grav afectată, căci bărbatul a fost condus la Secția de Poliție cu mâinile legate cu cureaua de la pantaloni.

După ce a fost prins, polițistul a mers cu vinovatul pe jos până la Secția de Poliție, dând naștere la huiduieli ale oamenilor de pe stradă, asupra inculpatului.

STIRI RECENTE

Medalii de aur și argint pentru studenții TUIASI la Olimpiada internațională ...

Ridesharing-ul intră în legalitate. Guvernul a adoptat OUG

K. Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului

Atenție ce mâncați pe litoral! 8 terase din 10 controlate, închise ...

Află în ce an a fost construit fiecare bloc din Iași

S-au afișat rezultatele la evaluarea națională