Parlamentul votează, încă o dată, bugetul pe 2019

Bugetul trece din nou prin Parlament, astăzi, la solicitarea preşedintelui. Klaus Iohannis a cerut să fie refăcute calculele, deoarece guvernul nu ar avea atât de mulţi bani, pentru a susține bugetul. Şedinţa Parlamentului este programată la ora 14.00. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, susținând că acest lucru este necesar deoarece alocarea resurselor bugetare este fundamentată pe o prognoză nerealistă și nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

„Separat de motivele de neconstituţionalitate, considerăm că Legea bugetului de stat pe anul 2019 se impune a fi reexaminată de către Parlament, întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Mai mult, bugetul pentru anul 2019 afectează dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice, în special segmentele programate de autostradă care ar trebui să contribuie direct la dezvoltarea societăţii. Totodată, această lege ar trebui reanalizată sub aspectul modului în care sunt alocate resursele în domeniile sănătăţii şi educaţiei, cu atât mai mult cu cât au crescut în mod semnificativ alocările destinate partidelor politice”, a spus președintele.

STIRI RECENTE

Programul cinematografului Ateneu în perioada 25-31 martie

Băsescu: Dăncilă a aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani de politică externă ...

Zi plină la ICCJ. Termene pentru Tăriceanu și Toni Greblă

Halep - Venus Williams în optimile de la Miami

China a cenzurat şase scene din „Bohemian Rhapsody”

Comisia Europeană a amendat Google cu 1,49 miliarde de euro