Frig până în martie. Când vin primele ninsori

Meteorologii ne avertizează ca iarna 2018-2019 va fi un grea, iar perioadele de ger și viscol se pot prelungi până în luna martie 2019.

Din cauza faptului că România se va situa, cel puțin în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență între doi factori care vor domina această regiune a Europei, respectiv furtunile dinspre Oceanul Atlantic şi Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate şi mai multă umezeală, şi zona de aer foarte rece asociată cu presiuni atmosferice ridicate, vom avea perioade de secetă și temperaturi scăzute. Așadar, ne așteaptă la temperaturi scăzute, ger și viscol, încă din luna noiembrie.

 

Primele ninsori apar în luna decembrie

În decembrie sunt așteptate furtuni, și perioade lungi de temperaturi sub minus 10 grade Celsius. Fenomenele meteo extreme apar, mai ales, în luna ianuarie, în care, aproape în fiecare an sunt recorduri de temperaturi negative. Tot în decembrie sunt prognozate primele ninsori.

Luna ianuarie este cea mai rece din calendar, precipitaţiile să fie foarte puţine pe partea de est şi centru a teritoriului şi ceva mai multe pe vest şi sud-vest.   

 Este o lună cu precipitaţii foarte reduse. Din punct de vedere al statisticilor, luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole. Există și posibilitatea ca viscolele să persiste și în luna martie, așa cum s-a întâmplat și anii trecuți.

Meteorologii avertizeză că iarna grea din 2018-2019 nu se încheie în februarie, iar episoadele de viscol și ger ar putea fi prezente și în prima lună de primăvară!

STIRI RECENTE

99 de angajați de la CFR, acuzați că au sustras motorină în valoare ...

Maestrul Tudor Gheorghe vine la Ateneu

Rectorul TUIASI a reprezentat Politehnica ieșeană la lansarea proiectului ...

Transportul public va fi gratuit într-o țară europeană

Locuri de muncă vacante. ANOFM anunță posturi disponibile în toată ...

Naționala feminină de handbal a României scrie istorie la Campionatul ...