Frig până în martie. Când vin primele ninsori

Meteorologii ne avertizează ca iarna 2018-2019 va fi un grea, iar perioadele de ger și viscol se pot prelungi până în luna martie 2019.

Din cauza faptului că România se va situa, cel puțin în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență între doi factori care vor domina această regiune a Europei, respectiv furtunile dinspre Oceanul Atlantic şi Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate şi mai multă umezeală, şi zona de aer foarte rece asociată cu presiuni atmosferice ridicate, vom avea perioade de secetă și temperaturi scăzute. Așadar, ne așteaptă la temperaturi scăzute, ger și viscol, încă din luna noiembrie.

 

Primele ninsori apar în luna decembrie

În decembrie sunt așteptate furtuni, și perioade lungi de temperaturi sub minus 10 grade Celsius. Fenomenele meteo extreme apar, mai ales, în luna ianuarie, în care, aproape în fiecare an sunt recorduri de temperaturi negative. Tot în decembrie sunt prognozate primele ninsori.

Luna ianuarie este cea mai rece din calendar, precipitaţiile să fie foarte puţine pe partea de est şi centru a teritoriului şi ceva mai multe pe vest şi sud-vest.   

 Este o lună cu precipitaţii foarte reduse. Din punct de vedere al statisticilor, luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole. Există și posibilitatea ca viscolele să persiste și în luna martie, așa cum s-a întâmplat și anii trecuți.

Meteorologii avertizeză că iarna grea din 2018-2019 nu se încheie în februarie, iar episoadele de viscol și ger ar putea fi prezente și în prima lună de primăvară!

STIRI RECENTE

Sfințirea Capelei Artiștilor de la Ateneul Național din Iași, moment ...

Timisoara va avea stadion modern de 32.000 locuri

Când iau vacanță elevii de liceu și gimnaziu

Festivalul Internațional al Educației, la a VII-a ediție

Dăncilă: Voi vota duminică la referendum

ANM a emis o nouă informare meteorologică